İstanbul
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63160.773$

KARA SEVDA YENİDEN HAYAT BULDU

KARA SEVDA YENİDEN HAYAT BULDU
Barış Manço’nun unutulmaz klasiği Kara Sevda, dünyaca ünlü keman sanatçısı Canan Anderson yorumuyla yeniden hayat buldu.

Söz ve müziği Barış Manço’ya düzenlemesi Garo Mafyan ve Kurtalan Ekspres’e ait olan parçayı kemanıyla yeniden yorumlamasıyla ilgili sanatçı; "Kara Sevda, herkes gibi benim de en sevdiğim Barış Manço parçalarından biridir. Bu yüzden bu zamansız parçayı kemanımla yeniden yorumlamak istedim" diyor.

Geçtiğimiz yıllarda Balat’ta sokak müzisyeni çocuklara yaptığı şakayla çok konuşulan Anderson, klip için yine İstanbul sokaklarını seçti. Farklı kültürlerden gelmiş olsa da İstanbul’un kalbindeki yerinin çok özel olduğunu söyleyen Canan Anderson; "Klibi de bu yüzden bu güzel şehrin sokaklarında çektik. Herkese güzel bir enerji getirmesini diliyorum, dedi.

Canan Anderson / Biyografi

İtalya’nın Vicenza şehrinde doğan Canan Anderson, Keman eğitimini İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tamamlamıştır. İlk konserini 6 yaşında Avusturya Kültür Merkezinde veren Anderson, konservatuvar eğitimi sonrasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmıştır.1993 yılında Salzburg’a taşınarak Salzburg Mozarteum Üniversitesi hocalarından üst düzey keman tekniği dersleri almıştır. Ardında Almanya’nın Aalen şehrinde ‘’Die Kugeln des Sultans’’ müzikalinde başkemancılık yapan sanatçı ayrıca, Bombay Filarmoni Orkestrası ve Salzburg Üniversitesi Orkestrasının yanısıra; Die Junge Philharmonie Ostwürttemberg’te de başkemancı olarak yer almıştır. Mozarteum Orkestrası ile İtalya turnesinde sahne alan Anderson, Sarah Brightman, Barry White, Jethro Tull – Ian Anderson, Claude Challe  gibi ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmıştır. 2008 yılında ‘’Nuh Tufanı’’ Albümünü sevenlerine sunan Canan Anderson, aynı yıl kendi bünyesinde kurduğu orkestrası ve dans şovu ile doğu batı sentezini öne çıkartan yenilikçi müzik anlayışını izleyicilerine sunmuştur. Mayıs 2021’de bestesi kendisine ait  ‘’Orient Tango’’ yu ; ‘10 kasım 2022’de ise Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan ’Efem’’ i yayınlayan sanatçı, halen Belçika, Fransa, Romanya, Hindistan, Dubai, İtalya, Macaristan, Almanya, Avusturya gibi pek çok ülkede konserler vermeye devam ediyor. Anderson 2023'te "Senfonik Konserler" projesini hayata geçirmiş; ilkini Sinema Senfoni Orkestrası ile Cumhuriyetin 100. Yılı Senfonik konseri ile gerçekleştirmiştir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!