İstanbul
23 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2448.3
  • BIST
    10899.28
  • BTC
    69465.6$

SILA’YI İLK GİTAR ÇALARKEN DİNLEDİĞİMDE AĞLADIM

SILA’YI İLK GİTAR ÇALARKEN DİNLEDİĞİMDE AĞLADIM
TÜRKİYE Haber Portalı internet siteleri ve Youtube kanalında yayınlanan Eylül Aşkın ile… bu pazar 65 eseri TRT repertuarında bulunan değerli Türk Sanat Müziği bestekarlarımızdan, rahmetli Erdoğan Berker’in kızı, solist ve İspanyolca eğitmeni Ece Berker’i konuk etti. Berker, çocukluğundan bu yana yaşamı, babası Erdoğan Berker, müzik ve yabancı diller üzerine anılarını, tecrübelerini ve görüşlerini tüm samimiyetiyle Eylül Aşkın ile paylaştı.

Babasının şarkısı Bir İlkbahar Sabahı’nı seslendiren Sıla ve Cem Adrian hakkında da konuşan sanatçı, “Sıla’yı ilk gitar çalarken dinlediğimde ağladım.” diyerek Sıla’nın kendi tarzındaki yorumunu beğendiğini belirtti.

Ankara Koleji ve ODTÜ Mezunu

İyi okullarda eğitim almasının avantajını gören Ece Berker, klasik bale ve piyano derslerine ilkokulda başladı. Öğretmenleri tarafından yeteneği keşfedilen Berker, daha sonra özel olarak aldığı derslerle piyano eğitimine ağırlık verdi.

“Babamın bestelerinin çoğu çocukluk, gençlik yıllarından çıkma.”

Türk sanat müziğine hatrı sayılır eser kazandıran değerli sanatçımız Erdoğan Berker’in kızı olmanın nasıl bir deneyim olduğuna yönelik sorumuza Berker, babasının Türk sanat müziğiyle ilgilenmesine karşın kendisini daha çok klasik batı müziğine ve caz müziğe yönlendirdiğini, müzikle alakalı yer yer yapıcı eleştirilerde bulunduğunu ve kendisini desteklediğini ifade etti. “Erdoğan Berker bir kupon imalattı. Tanrı’nın özel yarattığı, gerçekten çok değerli bir insandı.” diyen Berker, “Babamın eli hep üzerimdeydi.” şeklinde konuştu.

Latin Sahne Performanslarının Aranan İsimlerinden

Ece Berker, özellikle Yuri Ryadchenko ile yolları kesiştikten sonra birlikte oluşturdukları müzikal sinerjinin olumlu geri dönüşler alması ile piyasaya ismini altın harflerle kazıdı. Erdoğan Berker’in kızı olmanın ötesine geçerek kendi klasmanında ayrı bir markaya dönüşen Ece Berker, otuz yılı aşkın süre boyunca Türkiye’nin seçkin mekanlarında düzenli sahneler aldı. Klasik batı müziği ve caz tabanlı başladığı sanat hayatına daha sonra İspanyolca öğrenmesiyle birlikte repertuarında ağırlık verdiği latin şarkılarıyla ve Kübalı dansçılar ile birlikte hazırladığı özel dans koreografisiyle devam eden Berker’in sahne performansları çok beğenilmekle birlikte hala mekanları doldurmaya devam ediyor. Geçen zamana rağmen hala sahnedeki enerjisini ve üstün performansını sürdürmeye devam edebilen nadir performans sanatçılarından olan Ece Berker’in oğlu ve kız kardeşi de farklı branşlarda müzisyenler.

Ece Berker’i ayda iki kere düzenli sahne aldığı Büyük Kulüp’teki programında canlı olarak dinleyebilirsiniz.

Eylül AŞKIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!